24 Ekim 2011 Pazartesi

Van

                   Üzülerek izliyorum. Herkesin elinden geldiği kadar yardım etmesi gerekiyor.  Benim anlamadığımsa, neden bu felaketler olmadan önce önlem alınmadığı. Biz ülke olarak depreme yabancı değiliz ki. Neden hâlâ depremin şiddetinden değil de yapılan binaların zayıflığından insanlar hayatlarını kaybediyor. Neden biz başımıza gelenleri unutuyoruz, hatırlamıyoruz? Neden biz yaşadıklarımızdan ders çıkarmıyoruz. Feysde bir yazı vardı "Zorunlu "dün" dersi verilsin, artık yaşadıklarımızdan ders alalım" diye. Ne kadar doğru değil mi? Başımıza gelen felaketleri 1-2 ayda unutup gidiyoruz. Kendi başımıza gelmedikçe film izler gibi izliyoruz, kendi başımıza gelince de haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. 

                   Bu kötü ve zor günlerde yapacağımız tek şey birlik olmaktır. Bu günler birlik olma günüdür. Halkımız arasında ayrımcılık yapamayız. Doğu Batı diye, Kürt Türk diye ayıramayız kendimizi. (1941 yılında ülkemizi 7 coğrafi bölgeye ayırmalarının sebebini bugün çok daha net görebiliyoruz aslında, değil mi?) Ben yıllarca Arapgir'de oturdum. Evimizde ki üç biblodan ikisi ablamla bana, diğeri de kürt kardeşimiz Yalçın'a aitti. Biz kardeştik. Bölünmeyelim. Depremi yaşamış, sonuçlarını çok acı bir şekilde yaşayan Vanlı kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz için "Kürtler ama, Doğulular ama" ifadeleri kullanmayalım. Bölünmeyelim.

1 yorum:

  1. Şu anda İstanbulda Şişli ve kadıköy belediyeleri en hızlı ve organize yardım kanalını sağlıyorlar.
    Bir kaç yararlı bilgi.
    aşağıdaki site yardım yöntemleri için en güncel site.

    http://vandepremi.com/

    yurt içi kargo üzerinde adres olarak "Van Afet Koordinasyon Merkezi"yazan kargoları ücretsiz yolluyor.

    acı olacak ama yolladığınız paketlerde yer alan nesnelerin ambalajlarını içeriğe zarar vermeyecek ama yağmacıların da işine yaramayacak şekilde tahrip edin.

    eğer enkaz altı kalanlar konusunda ihbarınız olacaksa http://twitter.com/#!/AKUT_Dernegi adresi en iyi seçenek,ama lütfen mükerrer duyuru yapmamaya çalışın.

    YanıtlaSil