9 Nisan 2010 Cuma

Ankara Ankara güzel Ankara

Bir haftadır Ankara'dayız Eylül'le. Biricik arkadaşım Aynur'u, Ayşegül ve Hanife hanımları ziyarete gidecektim güya. Kısmet olmadı. Geldik ve gidiyoruz kimsecikleri görmeden.Gelelim bir haftadır buralarda yaptıklarımıza.Cuma gecesi geldik. Cumartesi günü anneannemlere gittik. Büyük anneanne, büyük dede, anneanne,dede,büyük teyze, teyze, halam,dayım. Çok güzel bir akşam geçirdik. 7 yıldır (En son kuzenim Gülçin'in Elazığ'da ki düğününe gittiğimizde görmüştüm halamı) görmediğim halamla birlikte olmak beni çok mutlu etti. Kızıma da Mickey Park 56 pcs Mega Coloring Set almış. Çok beğendim. Eylül'de.

Büyük teyzesinin yağlı boya resim yapmak için kullandığı tuvalinde hemen çalışmalara başladı Eylül.

Pazar günü hayvanat bahçesine gittik. Biraz gezdikten sonra çocuk hayvanat bahçesi ve çocuk oyun bahçesi bölümüne gittik. Midilliye bindi Eylül. Sonra da bayağı uzun bir süre çocuk hayvanat bahçesinde tavşanları, tavşanların oyuncak kedisini sevdi, tavşanlardan korkan kendinden büyük çocuklara elini uzattı "gel sev, gel korkma" diyerek. Tavşanların oyuncak kedisine "ben senin annenim"diyerek tesellide verdi.










Dedesi ve anneannesiyle birlikte çok çok istediği fayton gezisini de yaptı.


Nerede olursak olalım parksız olurmu. Burası hayvanat bahçesi ve Eylül kaydırakta.

Karnımız çok acıkınca orada doyurmaya karar verdik. Hesabı öderken bunun ne kadar büyük bir hata olduğunu fark ettik. Ortaya dört kişilik karışık ızgara ve dört tanede pepsi için (ki ekmekle karın doyurduk) 78 TL ödedik. Bana çok fazla geldi. Bir daha da orada karın doyurmak mı, tövbe.
Pazartesi günü herkes işe gitti. Sonra babam bizi Beğendik'e götürdü. Yukarıda yürüyon yolda, oyuncak ve kitap bölümlerinde oyalandık, sonra kuş besledi Eylül, kuş kovaladı biraz biraz.

Oradan İncesu'da ki Telekomun hemen yanındaki parka gittik. Güzel bir park. Tabii plastik. Birde havuz yapmışlar, sonra ne kadar saçma birşey olduğunu anlamışlar sanki, su yoktu (belkide daha yaz gelmedi diye su yoktu bilemiyorum). Çocuk parkında havuz olursa düşmeyen kaç çocuk olur yada çocuğunun havuza düşeceği korkusu taşımayan kaç ebeveynolurki? O havuz doldurulsa da çiçek tarhı yapılsa çok daha güzel olabilir.
Salı günü İncesu'daki parka elimizde kuş yemiyle gittik. Giderken yoldaki kuşları da besledik. Parkta sadece Eylül kuşları beslerken bir ara ziyaretçilerimiz vardı. Çocuklar çok özendi. Bir anne çocuğuna yarın bizde besleyelim kuşları dedi. İnanılmaz zevkli birşey kuşları beslemek. Sabahtan akşama kadar kuşları besleyebiliriz Eylül'le. Kuş beslemeye dedesi geçen yıl Beğendik'e götürüyordu. Bu yıl ikiye çıktı sayıları.





Günün sonunda yine anneannelere gittik. Çarşamba günü pili şarj edemediğim için hiç fotoğraf yok. Parka gittik yine. Birşey yapmadık pek.
Perşembe günü babamla Dost kitabevine gittik. Kredi kartını verdi, hangi kitabı beğenirsen al dedi. Birazcık abarttım.
Eylül'e aldıklarım.
1- tik tak tik tak ağaçkakan Susi'ye bak! (Erdem Yayınları)
2- kalın ince düz eğri sizce ne yapmalı kirpi Kiki? (Erdem Yayınları)
3-altı yedi sarı kedi (Erdem Yayınları)
4-pazartesi salı şişman bir arı (Erdem Yayınları)
5- Dünyayı öğreniyorum Doğa Kitabım (Türkiye İş BAnkası)
6- Dewey Kütüphanede Bir Kedi VAr
7- Çıkartmalı Tatil Kitabım 500'den fazla eğlenceli çıkartma
8-Kırmızı Başlıklı Kız (çiçek) (mini minnacık bir kitap ve b.anne dolaba saklanıyor,avcı korkutuyor)
9- Sevimli Arkadaşlar Dokun ve Dinle Konuşan Kitap
Kendime Aldıklarım:
1- Çocuk Eğitimi SAnatı (Emel Çakıroğlu Wilbrandt)
2- Çocuklarda SAnat Eğitimi (Susan Striker)
3- İki yaşındaki Çocuğunuz Büyürken
4- Üç-Dört Yaşındaki Çocuğunuz Büyürken.
Maalesef çok harcama yapmamak için Bilinçlik Bebek bıraktığım kitaplar arasındaydı. Onuda artık Pocoyo serileriyle birlikte Kitapyurdu'ndan alırım.

2 yorum:

  1. Harika kitaplar bunlar, Eylül'e güle güle okumalar dilerim:))) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. :) Kitapları çok beğendik gerçekten. Özellike Dewey'e bayıldım. Yazmayı unutmuşum birde Konuşan kitap serisinden Sevimli Arkadaşlar'ı almıştım. Kitabın sağ tarafında 1'den 9'a kadar sayılı düğmeler var, her sayfadaki sayının karşılığı düğmeye basıp sayfada yazılanları dinliyorsun. 9'dan sonrada nota işareti var basıp kitabın şarkısını dinliyorsun. Bunu da çok beğendim. Listeyede ekleyeyim.

    YanıtlaSil