11 Ağustos 2010 Çarşamba

Yaptıklarımız



Perşembe günü ( 5 Ağustos) Eylül'le yeni açılan Burger King'e gittik. Çok güzel oturdu, yemeğini yemedi, (yemesin zaten, hamburger) Eylülcüm bak sen ilk kez hamburger yiyorsun, böyle yersen dökülmez dedim ama yemedi, karnı çok aç değildi zaten. Çıkarkende minicik parkında kendi kendine vakit geçirdi. Bir ara küçücük dik kaydıraktan çekindi beni çağırdı, ufacık yerlerden zar zor geçip cesaret verip geri çıktım.


Cuma günü (6 Ağustos) Meliha teyzesi, kızı Şaziye, halası Gamze Kent Ormanına gittik. Burayı çok seviyorum. Hem Eylül trambolinde keyif yaptı, hem oturup çay içtik, hem tavşan kovaladık, hem Eylül Şaziye'ye eziyet etti.


Lastik Geçirme çalışmasını nasıl yapabilirim diye düşünürken buradaki bir mağazada bu plastik tablayı buldum. Tavsiye ederim.



Kızıma rahat temizlik yapabilmesi için ne zamandır almak istediğim fısfıslı şişelerden aldım. Çok sevdi. Anne ben iş yapıcam diyor. Sehpayı, dolapları temizliyor.


Kullanmadığımız pastel boyalarımızı aldık, küçücük silikon kalıplara koyduk, erittik, çıkınca karıştırdık, ince tel geçirdik, buzlukta soğuttuk, sonra da onlarla resim yaptı.

Mutfak balkonumuza taşıdığım havuzda ben sandalyade oturup ayaklarımı sokuyorum, Eylül yüzüyor, balık tutuyor, su yatağını ikiye katlayıp dinleniyor yada su yatağının ucundan tutup suyun içinde gezdiriyorum. Güzel oldu. Suyla olmak iyi geldi. Hem yoruyor, hem dinlendiriyor. (Havuzu hortumla doldurdum tabii)


Pazartesi günü (9 Ağustos) Eylül'le ablası ve oyun arkadaşı bu dönem 1. sınıfa başlayacak Nazire'yi parka götürdüm. Arabanın arkasında kovası vardı, Eylül kovasını istedi. 1 saat parkta koşup, toz toprakla uğraştıktan sonra 1 kova toprakla eve geldik. BAlkonda kovasına su koyduk, arada bir banyodan pet şişeye su doldurup getirdi. O zaman farkettimki hiç kum yok, hep minik minik taş. Şişeyi suyun içine koydu, huni getirdim huni çalışmaları yaptı. Şişeyi suya batırınca sudan hep baloncuk çıktı. Çok hoşuna gitti. Şişenin içi boş gibi duruyor ama içinde hava var, suya sokunca da içindeki hava çıkıyor dedim. 1 saat falan uğraştı. Su olsun, çamurdan olsun işte. :)

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Ne garip böyle bir vesiyleyle karşılaştık... Çok sevdik biz Eylül'ü. Ada'dan iki ay büyük sanırım. Ah biz de çocuk olsak şu sıcak günleri böyle bir havuzun içinde geçirebilsek. Bir havuz da bizim evde var... Tatlı yanaklarından öpüyoruz Eylül'ü.. Her şey gönlünüzce olsun.
    Umur & Ada

    YanıtlaSil
  2. Karşılaşma nedenimizi bende hiç sevmedim Umur. :((
    Havuz tek başına güzel olmaz, Ada'yı buraya bekleriz Eylül'le birlikte yüzüp eğlensinler. Bizde ayaklarımızı sokarız. Ada'yı ve seni öpüyorum.

    YanıtlaSil