5 Ağustos 2010 Perşembe

Yine Birşeyler Aldım

Artık almayacağım diyorum ama kendimi tutamıyorum. Geçen gün sürekli gittiğimiz oyuncakçımız Kukla Life'taydık. Her gittiğimizde birşeyler almıyoruz Allahtan, yoksa maaşımı buraya yatırmam gerekirdi. Kukla'da dolaşırken Eylül bu linkteki makyaj masasının yanından geçiyordu. Hiç ilgisini de çekmezdi. Yeni giren eleman saç kurutma makinesini eline aldı, bak düğmesine basınca hava geliyor deyip Eylül'ün saçına suratına tuttu. Eylül eline aldı, baktı. Sonra tabureye oturdu ve kalkmadı. Makyaj yapıyorum dedi, ablası toka getirdi, saçlarını taradı, oyuncak ruju, ojeyi sürdü. Baktım kızımın çok hoşuna gitti alalım dedim. Eylül gerçekten çok süslü bir kız. Hatta anasına hiç benzememiş diye söylüyor bizi tanıyanlar. İki gündürde sürekli başında zaten.




İkinci aldığım şeyde geçen yıldan beri niyetlenipte istediğim gibi bulamadığım için alamadığım çocuk havuzu. O da bu linkte. Dün akşam iş yerinden pompa aldım, evde Eylül'le şişirdik. 20 kova falan su taşıdım. Ama çok çok yanlış bir iş yaptım, havuzu evin tam ortasına antreye kurdum. Ne akıl ama. Hava soğuk balkona çıkaramam, e Eylül'e de söz verdim akşam pompa getiricem, şişiricem yüzüceksin diye. Her akşam anne şuraya gidelim buraya gidelim diyen kızım elimden tutup anne eve gidiyoz dimi demiş. Elim mahkum antreye yaptım. Akşam eşime Eylül gece bizimle yatsın, kapıyı kapatır camı açarız dedim. Manyakmısın sen, ya gece uyanır kapıyı açar da odadan çıkarsa dedi. Açamaz o kapıyı, heleki biz uyanmadan ama olur mu olur. Akşam yemeğe arkadaşlarla dışarı çıkmıştık. Yemekten geldik, ben Eylül'ü yatırırken babası suyu boşaltmaya çalıştı, bu ne ya dedi, dök dök boşalmıyor, bırakıp gitti. Eylül'de ömrü hayatında ilk kez sıcaklardan uyuyamama modunda bir haftadır, kalktı. Öyle olunca boşaltma işini ben aldım. Dök dök, öldüm bittim, ama azimle suyu boşalttım. Akşam upuzun bir hortumla gideceğim eve. Mecburum yani, yoksa dök dök kova kova suları nereye kadar.





Eylül eğlendiğinde, kahkahalar gülücükler attığında ben dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Yok su taşımışım yok oram buram ağrımış hiç gözümde olmuyor. Hayır yorgunluğum olduğu yerde duruyor ama değiyor çocuğumun mutluluğuna.

2 yorum:

  1. o benim canım
    o benim balım
    o dedesinin gülü

    YanıtlaSil
  2. :)) Siz birde balkondaki keyfini görseydiniz. En kısa zamanda o fotoğraflarıda yüklerim. O zaman erirsiniz işte.

    YanıtlaSil