22 Temmuz 2010 Perşembe

Baby TV ve Bir Gün Bir Gün Bir Çocuk

Eylül'ün yaşına uygun bi Baby TV var elimizde. Çizgi filmlerine birşey demiyorum ama çeviri şarkıları tam bir içler acısı. Saçma sapan şarkılar. Geçen gün Eylül bu şarkılar ne kadar kötü dedim. Şimdi şarkılar çıkınca gülüp "anne şarkılar çok kötü değilmi" diyor. Gülüyoruz birlikte. İşin asıl kötü tarafı ise, o iğrenç şarkıları televizyondan duyar duymaz ezberlemeye çalışması.

Son zamanlarda istek şarkılarda bulunuyor. "Anne hani dolabı açıp ilaç içen çocuk vardı ya, karnı ağrıyodu, annesi doktora götürüyordu, onu söylermisin?" Sonra başlıyoruz birlikte söylemeye. Ben Eylül'e ayak uyduruyorum. "Bir gün bir gün bir çocuk eve gelmiş kimse yok, açmış dolabı şeker sanmış ilacı, karnı ağrımış, annesi onu doktora götürmüş." :))) Eylül söyleyince çok güzel oluyor. Daha bu kadarını ezberleyebildi. Haftaya, bu disiplinle çalışırsa kesin hepsini ezberler.

2 yorum:

  1. Biz baby TV'yi genelde doktora gittiğimizde beklerken görüyoruz. Ve hep aynı şeyler, hep aynı şeyler. Tamam tekrar iyi ama bir yere kadar değil mi? :)

    YanıtlaSil
  2. Söz konusu Baby Tv olunca artık ıyyyk demek geliyor içimden. Bazı filmleri güzel ama bazen Eylül bile diyor, anne başka bebek aç diye. :)

    YanıtlaSil