15 Kasım 2010 Pazartesi

Aman Dikkat!




Yanındaydım. Kıyafetlerinden birini katlıyordum. Aramızda bir metre yoktu. Birden bire oldu herşey. Yukarıda ki duvarla yatak başlığının arasına düştü ve sıkıştı. Tek isteği yatak başlığına oturup duvara yaslanmaktı. Arada sıkışıp kaldı. Hemen ellerinden tutup yukarı çektim. Biryerin acıyormu dedim sıkı sıkı sarılırken kafam acıyor dedi. Ara biraz daha olsaydı, kıç üstü yere yapışacaktı. Nasıl çıkarırdım bilmiyorum. Korktu da yavrum.



GEREKİYOR:

Bulaşık makinesini yerleştirirken bıçakları ve çatalları keskin kısımları aşağıya bakacak şekilde koymak gerekiyor. Örtülerin üstüne, örtüyü çekerse kafasına,ayağına düşecek ağır nesneler koymamak gerekiyor. Ütüyü değebileceği yerlere koymamak gerekiyor. Camdan veya balkondan sarkmaması için sandalyeleri bu ortamdan uzak tutmak gerekiyor. Prizlerle oynamasına engel olmak gerekiyor. Çamaşır makinesi çalıştırmadan önce içini kontrol etmek gerekiyor. Elektrikli süpürgeyi çalıştırıp hortumu kendi ve arkadaşının ağzına sokmaması için dikkat etmek gerekiyor. TEzgahın üstüne, ulaşabileceği yerlere yakıcı, yanıcı, zehirli, keskin, sivri şeyler koymamak gerekiyor. halıların kaymasına engel olmak gerekiyor. Su dolu kovayla yalnız bırakmamak gerekiyor. Klozete dikkat etmek gerekiyor. Sandalyede kudurmasına izin vermemek gerekiyor. Oyun olsun diye kucakta kendinisi birden bire geriye atmaması gerektiğini öğretmek gerekiyor. Yemek, meyve, çerez yerken yakınıda, göz önünde tutmak gerekiyor. Elinde camla koşmasına izin vermemek gerekiyor. Ocağın önüne tencere, çaydanlık, cezve, tava koymamak gerekiyor. Yola fırlamasına engel olmak, herzaman kaldırımda yürümesini sağlamak gerekiyor. Emniyet kemerini takmak gerekiyor. Yüksek yerlere tırmanmasına engel olmak gerekiyor. Bıçakla, çatalla, makasla koşmasına veya yürümesine izin vermemek gerekiyor.


Herzaman dikkatli olmak gerekiyor değil mi? İnsanın aklına gelmeyen başına geliyor. Allah hepimizin yavrusunu korusun.


"Tedbirli Olmayı Öğreniyorum" kitabı bizim çok işimize yaradı. Yaramaz çocukların neler yaptığını, ve nelerin yapılmaması gerektiğini kitabı okurken öğrendi. Tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. ne güzel hazırlamışsınız bu gerekliler listesini.. gerekiyor da gerekiyor.. büyük dikkat gerekiyor bir de.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Haklısınız her an dikkatli olmak gerekiyor.

    YanıtlaSil